Home

Na ez az a fajta film, amihez megfelelő hangulatban kell hogy legyek ahhoz, hogy értékelni tudjam. Brett Ratner, mint tudjuk, nem éppen az emlékezetes, minőségi alkotásairól híres, filmjei legjobb esetben is korrekt iparosmunkák. Nincs stílusa, nincs kézjegye, ha van egy korrekt forgatókönyv nála, akkor azt éppenhogy el tudja mesélni. Viszont ha ki vagy dögölve és kell valami kellemes, stresszmentes elfoglaltság a nap végére, amihez nem kell agy meg semmi ilyesmi, a filmjei tökéletesen megteszik hatásukat. Mint például Az utolsó gyémántrablás, ami éppenséggel szépen néz ki, jók a tájak, szépek az emberek, Salma Hayek pedig talán sose volt dögösebb…Nos, ez így nekem megfelelt vasárnap estére, amikor is műsorára tűzte az egyik csatorna.

A történet: van Brosnan meg Hayek, a két profi rabló, akik a Bahamákon (lehet nem a Bahamákon, de most az teljesen mindegy) költik jól megérdemelt pénzüket és normális életet szeretnének élni. Egészen addig nyugtuk van, mígnem betoppan az életükbe a kísértés egy FBI-ügynök személyében, akit anno rendesen felültettek. Woody Harrelson szépen megfűzi emberünket, hogy lopjon el egy nagyondrága ékszert, aztán osztozzanak szépen. Salmának nem tetszik, Brosnan csinálná, Woody meg kavarja a szart. Igazából mindketten kavarják a szart, aztán még belép a képbe egy csinos ügynöknő, meg Don Cheadle aki maffiózót alakít.

Mint mondtam, semmi különleges nincs ebben a filmben azon kívül, hogy Salma Hayeket szexibbnél szexibb szerelésekbe öltöztették, hogy a férfiak minél jobban csorgassák a nyálukat (a nőknek meg ott van Brosnan a borostájával és a bondi sármjával). Tényleg ő volt a legnagyobb látványelem, barátnőm folyamatosan igyekezte eltakarni a szememet, hogy véletlenül se lássak semmi olyat. Nem mindig járt sikerrel.

Hogy mi a jó Salmán kívül? Némileg vicces a forgatókönyv, és a színészek kellően szimpatikusak ahhoz, hogy elvigyék a hátukon ezt a semmilyen, hatástalan filmet. Olyan ez, mint egy színes-csicsás, giccses koktél azzal az ernyővel a tetején. Baromi jól néz ki, de aztán lehet hogy ízileg semmilyen. Mindenesetre jól mutat és már csak emiatt is jólesett.

 

2 thoughts on “Az utolsó gyémántrablás

  1. Ne vedd zokon de ne erőltesd az elemzést.
    Javaslom mielőtt újra nekifogsz mondjuk nézd meg a Szirmai Geri ,hogy csinálja ő pro és kontrát is felvonultat és próbálja több szemszögből is megnézni a dolgot tudom ,hogy ez a te blogod de attól még meg lehet hallgatni a “hülye” olvasó véleményét is.

    Megtisztelnél ha rendes választ adnál a bejegyzésekhez

    • Az olvasót nem nézem hülyének, amúgy elismerem hogy van mit csiszolnom az írásaimon, de itt speciel egyáltalán nem volt szándékom, hogy elemezzem ezt a filmet. Sőt, az elemzés módszerét csak nagy ritkán használom, pont azért mert tudom: nincs hozzá sok tehetségem. Ha mégis próbálkoznék vele és félresikerül a dolog, úgy vállalom. De mondom, itt nem állt szándékomban elemezni. Én szimplán a véleményemet igyekszek leírni.

Hozzászólás