Home

broken-city-3Abszolút középszernek mondhatom csak, ha a legjobb szándékomat akarom elővenni. Elővegyem? Jó. A Megtört város ígéretesen indít, Mark Wahlberg, mint a moralitás peremére kicsúszott rendőr, akit később megvesz kilóra a befolyásos és nem túl tisztességes eszközökkel élő polgármester. Eddig rendben, át is veri a film a nézőt eléggé, mert hajlamosak vagyunk valami sokkal izgalmasabbra számítani, ehelyett pedig kaptunk egy eléggé álmatag darabot.

Nem is értem, hogy miért nem vették a fáradtságot az írók, hogy egy igazi magas kaliberű politikai thrillert dobjanak le az asztalra és miért elégedtek meg azzal, hogy olyan dolgokról beszélnek a szereplők, amik valahogy a legkevésbé sem tudják érdekelni a nézőt (házak lebontása, ki nyeri meg a választásokat, szerződés, de milyen szerződés, egyebek). Bocsánat. Nem szeretnék mindenki nevében beszélni. A lényeg, hogy engem nem tudott érdekelni a sok ügyködés, hazárdjáték, politikai csatározás és a többi. Pedig ilyen színészek mellett illett volna valami középszernél értékesebbet összerámolni, mert annyit leszögeznék, hogy Russell Crowe jó. Könnyedén hozza a meggyőző, sármos és befolyásos politikus szerepét, ahogyan Marky Mark is helytáll a maga szerepében, mint ex-zsaru, aki már csak magánnyomozásból tudja fenntartani magát és annak is inkább az alantasabb részével keresi a kenyerét. Sőt, jó az operatőri munka, a rendezés se rossz, de az ígéretes nyitány után lassan szétesik a film és az ígéret beváltatlan marad, nem tudja magát összeszedni. Hiányzik a feszültség, intelligensnek próbál látszani de nem jön össze neki, a végére pedig teljesen érdektelenné válik a szereplők összes lépése. Főhősünk jellemváltozása nagyjából jól van felépítve, de tényleg a legnagyobb hibája az egésznek, hogy nem tud érdekes lenni, mindig hiányzik valami plusz, valami érdekes, valami izgalom, de sose jut el arra a pontra, hogy áttörje a saját maga által felállított gátat.

Allan Hughes (a Hughes-tesók egyike, akiknek az Éli könyve című remek posztapok-akciófilmet köszönhetjük) tehát láthatóan egy igazi, hetvenes évek style politikai thrillert szeretett volna rendezni, de az eredmény nem lett jobb közepesnél. Ami azért…Talán rosszabb, mint ha egy minden téren borzalmas dolgozatot tett volna le az asztalra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s