Home

Vetkőző férfiak.Magic Mike Gabriel

Nem, nem éppen az a téma ami vonzó lehet egy másik férfinak, hacsak nem elkötelezett film- vagy Soderbergh-rajongó. Én leginkább az előbbi vagyok, de nem vetek meg egy jó Soderbergh-mozit sem, pláne így a Haywire óta (ami egy remek akciófilm, ajánlom mindenki figyelmébe).

A Magic Mike elkalauzol minket a vetkőző-táncoló férfiak világába amolyan lightos Boogie Nights módjára. Soderbergh teszi ezt végig kitartó stílussal és lendülettel, amivel elérte nálam is azt, hogy érdekesnek találjam a témát, és hogy érdekeljen, mi történik a szereplőkkel. Vibráló, színes-szagos világot jár körbe a kamerájával leginkább fél-dokumentarista stílusban, néhol tartózkodóan, nem teljesen beleártva magát a dolgokba, csak úgy szemlélődik körbe-körbe, hogy mi is a helyzet.

Szórakoztató és meglepően vicces két óra ez, egyedül ott bukik el az anyag, hogy kicsit felszínes lett. Mert addig oké, hogy remek az operatőri munka, a vágás, a soundtrack, de egy idő után elkezdtem hiányolni a mélységet és az igazi drámát. Nem éreztem azt, hogy tétje lenne a dolgoknak (pedig volt, a pénz, tudom, de nem volt annyira hangsúlyos szerintem), nem tudtunk meg sokat a szereplőkről és Soderbergh ahelyett, hogy kőkeményen beleártotta volna magát a témába, inkább csak a felszínt kapargatta, aztán még meg is toldotta a dolgot azzal, hogy könnyed, romantikus befejezéssel zárta a dolgozatát. Sebaj, így se ment kárba a játékidő, már csak azért se, mert Matthew McConaughey vitte a prímet és még Channing Tatum is kellemes csalódást okozott. Nem azt mondom, hogy óriási színész-tálentum, de van tehetsége, kár tagadni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s