Home

Vérszegény vámpírvadászat.

Pedig az az igazság, hogy még csak nem is voltak nagy elvárásaim, csupán egy korrekt akcióhorrort szerettem volna látni, ami remekül elszórakoztat másfél órán keresztül. Megvolt ehhez papíron minden, kezdve egy őrült vizuális érzékkel rendelkező filmrendezővel, egészen egy őrült, nonszensz és hülye sztoriig. E kettőnek az ötvözése elegendő oknak bizonyult ahhoz, hogy bizakodjak valamennyire, mert lássuk be: a Wanted nem volt egy szar film, lehetett rajta végig szórakozni, lekötött minket és ínycsiklandóan erőszakos kis mozi volt. A többi filmjéről ugyan nem tudok mit mondani, mert nem volt szerencsém látni őket, de ha már valakinek a hollywoodi debütje ilyen jó, mennyire lehet jó az a filmje, amit kicsiny hazájában készített? És most csinált egy filmet, aminek Tim Burton a producere (most hogy belegondolok, talán rendezőnek most itt kézenfekvőbb választás lehetett volna. Persze…Utólag könnyű okosnak lenni. Előtte kifizetődőbb. Na de hagyjuk.)

A történet gyakorlatilag elmondható már magával a címmel. Abraham Lincoln vámpírokra vadászik. A film – illetve az abból készült regény – egy alternatív történelmi leckét nyújt nekünk, mely szerint kedvenc amerikai elnökünk, aki a rabszolgatartás ellen érvelt oly bőszen, közben a vámpírokkal is hadakozott. Ennyi a sztori, ennyi a poén, gyakorlatilag tovább nem is ment maga a film, erre az egymondatos viccre épített 105 percet.

A lényeg, hogy kaptunk egy felettébb száraz és fapofával előadott alkotást, melynek nézése alatt az embernek folyton az jár a fejében, hogy “most akkor ez komoly? nyilván nem, hiszen ilyen sztorit nem lehet komolyan gondolni. csakis komolytalan lehet, dehát olyan szigorú arccal van előadva. akkor most mi van?” Az egész olyan naplószerű, tesze-tosza marhaság, lazán felskiccelt valami, ami csak néhány alkalommal kap erőre, de az se elég ahhoz, hogy a végén azt mondjuk: “Megérte.” Mert igen, hiába a végső 20-30 percnyi látványorgia és vadulás, meg az a lovas akció, ha egyszer a köztes részek nem érnek sokat. Se nem szórakoztatnak túlságosan, viszont szépen vannak előadva, de…Egyszerűen érdektelennek bizonyultak, érződik hogy a forgatókönyv nincsen a helyén. Aztán hiába az egy-két jó színész (például a nagyon szimpatikus Dominic Cooper vagy épp Rufus Sewell, de mondhatnám Mary Elizabeth Winstead-et is, de a főszereplő Lincolnt alakító színészt nem említeném külön), ők megtesznek minden tőlük telhetőt hogy kihúzzák a szarból a filmet, annyira nekik se sikerül.

Be kell tehát látnom így utólag, hogy az Asylum által – kevesebb büdzséből és ismeretlen színészekkel – készített Abraham Lincoln vs Zombies című remeke valószínűleg sokkal jobban kihasználja a téma abszurditásából adódó előnyöket. Ez itt kérem felejthető középszar.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s