Home

Ez nem is volt olyan borzalmas. Tudom, a kritikák igazán nem is húzták le – épp ellenkezőleg – de valahogy mégis óvatosan nyúltam a filmhez. Ebben az óvatosságban nem volt benne az, hogy annyira szívem csücske volna az eredeti sorozat Johnny Deppel, hogy is lehetne? Nem is láttam egy epizódot se, úgyhogy fogalmam nincs, honnan is indult ez az egész. Hogy milyennek kellett volna ennek a filmnek lennie, és a többi, és a többi. Azt tudom, amit látok. És mit látok? Egy zsarufilmet tinikomédiába oltva. Főszerepben két olyan színésszel, akiket nem kedvelek különösképpen, de ha őszinte akarok lenni, most mindkettőjük nőtt a szememben. Az egyik Channing Tatum, akire egészen eddig egy antitálentumként tekintettem, akinek tényleg semmi tehetsége a színészethez; most azonban bebizonyította hogy tud ő vicces is lenni és ismeri azt, hogy önirónia. A másik Jonah Hill, akit…Oké, őt eddig is bírtam valamennyire, és itt is vicces, viszont könyörgök, valaki adjon neki enni, mert így soványan nem fest túl jól. Ő és Peter Jackson fogjanak szépen össze és szedjenek vissza pár kilót. Kéretik ezt megtenni a világbéke érdekében! Köszönjük!

A történet amúgy nem egy nagy húzás, a klasszikus drogos-beépülős sztorik sémájára épül, kicsit parodizálva is azt, és a lényeg hogy hőseinknek vissza kell menniük a gimibe, és ott beépülni. Ez a szál az ő jellemfejlődésük gyanánt is kiemelendő, hiszen szereplőink osztálytársak voltak annak idején, és nem voltak igazán jó viszonyban. Ahogy azt valahogy sejteni lehet, itt aztán fordul a kocka. A gátlásos geekből lesz a suli menője, az egykori szépfiúból, focistából pedig a nerd-közegbe fog tudni beilleszkedni. Igazából ez tetszik, valahogy jól mutatja a mai helyzetet. Egyszerűen semmi sem olyan mint régen…Ezzel a vonallal persze ki is pipálhatjuk a film közepe táján bekövetkező kötelező drámát, melynek során a két főszereplő egymás torkának ugrik. Ez tényleg akkora toposz már, hogy a fal adja a másikat, de itt is működik. Tetszett ez a szerepcsere, jó húzás volt a forgatókönyvírók részéről.

A 21 Jump Street – vígjátékról lévén szó – nem szűkölködik a poénokban. Sokszor igencsak trágár vicceket sütnek el a film alkotói, nem egyszer eljutnak a pisi-kaki poénokig (de sose válik gusztustalanná), és előfordul az is, hogy félremegy a komédia (volt hogy nem tudtam nevetni), mindenesetre kijelenthető, hogy 80%-ban működik és ez már nagy szám. Akciók is akadnak, de azok nem olyan hangsúlyosak, érezhető rajtuk, hogy csak azért vannak benne, mert megköveteli a műfaj, nem pedig másért. De azért ott se szúrták el nagyon a rendezők.

Összességében egy korrekt alkotás ez. Nem lesz belőle klasszikus, mert ahhoz hiányzik belőle valami, de egy nagyon szórakoztató és mulattató másfél órás marhulást raktak le elénk, amivel el lehet ütni egy kis időt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s