Home

Sean Connery nyomoz.

Igen, nyomoz. És nem mellesleg felbukkan a filmben Scarlett Johansson is, de még mielőtt örülni kezdene valaki, itt még nagyon kislány, úgyhogy ne számítson senki hatalmas keblekre. Mit tartogat az Egy igaz ügy a filmrajongóknak ezen kívül? Lássuk csak. Lawrence Fishburne, mint szadista, félig-rasszista zsaru. Ed Harris, mint Lecter-imitátor. És Ellen Barkin. Az az igazság, hogy ennyi az annyi, ami ezen kívül van, az sajnos egy tucatkrimi, ami semmi igazi meglepetéssel nem szolgál.

A helyszín mondjuk jó, New Orleans mocsaras vidékén játszódik a film nagy része, ott nyomozgat Connery, aki karizmatikus mint mindig, szóval őt lehet szeretni. Cselekményszinten megmarad az alapoknál, próbál mondjuk a rendező egy érdekes, csavaros thrillert összehozni a végén meglepivel, de nem nagyon jön össze neki, pusztán azért, mert kb. elejétől fogva kiszámítható. A végső csavart leszámítva, ami ugyan meglepő, de semmi hatással nincsen a nézőre, mert nem volt megágyazva a dolognak.

Harris nem rossz, ahogy a többi színész se, csak mondom sokszor tényleg fantáziátlanra sikerült a dolgozat, és feszültségkeltés terén se sikerült nagyot alkotnia, pedig utóbbira szüksége lett volna a filmnek. Ennyi kb. a mondanivalóm ezzel kapcsolatban, többre most nem futja. Meg lehet egyszer nézni, mert nem szar alkotás, viszont ahogy mondtam: tucatáru. De mindazonáltal, aki nosztalgiázni szeretne, annak tudom ajánlani, könnyű péntek esti programnak megteszi. Emlékezeteset azonban senki ne várjon.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s