Home

Hol is kezdjem? Ha egy kőszívű, sznob kritikus volnék, azt mondanám, hogy ez eddig az év legrosszabb filmje, és lehet igazam is volna. De jómagam nem vallom egy kőszívű, sznob kritikusnak, így nézzünk egy másik megközelítést, ami kevésbé kritikus. Igen, nehéz helyzetben vagyok egyébként, hiszen ez tipikusan az az eset, amikor tudom hogy egy szar filmmel állok szemben, de valahogy mégse tudok haragudni rá teljesen, mert akkora B és camp, mint innen Kunágota. Pauline Kael is megmondta, hogy muszáj megtanulni élvezni a trash-t, mert annyira kevés a magasművészeti babérokra törő filmalkotás. Én ezt teszem, a legtöbb alkalommal sikerül is értékelnem a szemetet, mert piszokmódon szórakoztatóak tudnak lenni. Nem kell mindig kaviár, mondják a bölcsek.

A szellemlovas első részének jókora szakmai bukása után úgy döntöttek leporolják a lángoló képű fickó legendáját, lecserélik a rendezőt, Nicolas Cage-et megtartják, és igyekeznek őrültebbre venni a figurát. Ennek érdekében felbérelték Mark Neveldine-t és haverját, akik a Crank-filmekkel bebizonyították, hogy tényleg eszeveszett kurafik ők, úgyhogy a cucc jó kezekben van. Hozták David Goyer-t, hogy írjon egy sztorit (a fickó, aki se forgatókönyvíróként, sem pedig rendezőként nem állja meg a helyét), és. Mark Steven Johnsonnak pedig már hűlt helyét látjuk, szegénynek úgy tűnik egy életre befuccsoltak a képregényadaptációs tervei. Nem mintha akkora probléma volna, mert sose volt hozzá túl sok tehetsége.

Most itt az jönne, hogy leírom a történetet, de mivel az egy darab szart nem ér, ezt a részt most átugrom.

Nos.

A helyzet az, hogy Neveldine-ék nem hazudtolták meg magukat, az eredmény egy pörgős, vad akciófilm lett másfél órában, ami hamar elrepül. Történet szinten nem nyújt semmit, ott tényleg ne is kutakodjunk, a cselekmény se egy nagy vasziszdasz, van Cage aki őrült-üzemmódba van állítva, és van egy-két vagány Szellemlovas-eksön, amik közben dübög a metál mert az passzol hozzá. Nincs viszont normális főgonosz, az előzetesben beígért Christopher Lambert meg csak egy jelenet erejéig bukkan fel és nem is csinál semmit. Én naiv valahogy azt hittem, ő lesz itt a fő nemezis, de ekkorát én még nem tévedtem.

Ne legyenek illúzióink, nem jó film ez. B-mozinak viszont tökéletesen megteszi, kurvajót szórakozhatunk rajta, ha tudjuk mire ültünk be, és nincsenek nagy elvárásaink. Mondom, pörög és megy, nincsenek igazán unalmas pillanatok, néha látványos is, és még poénok is fértek. Meg aztán arra is emlékeztetnek néha, hogy ne vegyük ám túl komolyan ezt az egészet. Trash ez, amit simán lehetne párosítani a Drive Angry-vel. Talán annyi különbséggel, hogy ez egy fokkal autentikusabbnak hat. Viszont, hogy őszinte legyek, simán kibírt volna az alapanyag egy R-es besorolást, amiben semmi tökölés nincs. Na nem mintha itt lett volna, csak…Na, azért érződik, hogy PG-13. Az azonban örvendetes, hogy míg az elsőben Cage leginkább egy unalmas alakítást nyújtott, itt már mega-actinget (sic) ad elő. Tüzet vizel, meg ilyenek. Már csak ezért is érdemes megnézni, egy doboz sör társaságában.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s