Home

Tűsarok és feminizmus.

Barbet Schroeder nem tartozik a nívós rendezők közé, de azért néha-néha előrukkol valami jóval (mondjuk most már nem nagyon, csak Mad Men-t látok a filmográfiájában, mást nem előkészületben). Általában thrillerekkel sokkol minket, vegyes minőségű munkákkal, amikben ugyan van mindig valami pikantéria, de sose elég ahhoz, hogy elvigye a hátán a filmet. Ez volt a helyzet a Gyilkos donorral, ami leginkább Keaton alakítása miatt nézhető, aztán a Kísérleti gyilkosságok, amit viszont hazavág többek között Sandra Bullock alakítása. Az Egyedülálló nő megosztaná… viszont egy határozottan nézhető és élvezhető dolgozat, megkockáztatom azt mondani, hogy ez a direktor legjobb munkája (habár, lehet a Megérint a halál is jó film, rég láttam). Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egy elsőosztályú thrillerrel állunk szemben, amit tanítanak a filmsulikban, mindenesetre példás odafigyeléssel mondja fel a műfaj és történet adta szabályokat, fordulatokat.

Mert bizony láttuk már ezt a sztorit nem is egyszer, viszont így is sikerül elérnie azt, hogy izguljunk a szereplőkért, és hogy rátapadjunk arra a bő másfél órára a képernyőre, és hogy kíváncsiak legyünk, miként bonyolódik a cselekmény.

Schroeder pszichológia dráma és feminista slasher között lavírozik egészen a fináléig, amikor is inkább az utóbbi felé hajlik jobban, és a korrektül felvázolt főszereplőjét, a zakkant lány karakterét átviszi habzó szájú őrültbe. Ez nem ront ugyan sokat a helyzeten, hiszen így is egy izgalmas thrillerrel állunk szemben, de tény, hogy kihagyott egy ziccert és inkább a könnyebb utat választotta a direktor.

Erotikában és erőszakban nincs hiány, Bridget Fonda vonzó és jól megírt figurát alakít, és a férfi karakterek ugyan rendre megszívják, emiatt nem haragudhatunk, itt a NŐK az uralkodók. Egyetlen problémám, hogy a csaj akit Jennifer Jason Leigh alakított, na őt mindvégig Juliette Lewis-nak hittem.

Korrekt alkotás, ami simán leköti a nézőt, nem egy mestermű, de tény hogy nagyon szórakoztató tud lenni, és a feszültséggel is jól bántak egyes jelenetekben.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s