Home

Paul W.S. Anderson számomra egy “egyszer talál, egyszer félretrafál”-típusú rendező. Filmjei jobbára harmadrangú marhaságok, de olykor képes összehozni ebben a kategóriában valami pofátlanul szórakoztatót. Guilty pleasure-t mondanék, ha még jobban akarnám ezeket az alkotásokat jellemezni. A Death Race, a Resident Evil is ezen kategóriákba sorolandók, és most A három testőr is. Pedig utálni kellene ezt. Egy klasszikus, nagyapáink által holtig szeretett regénynek az adaptációjáról van szó, melyet annyi helyen erőszakol meg, ahány helyen tudtak. Anderson fogta a matériát és totálisan a maga képére formálta. Egy olyan alternatív univerzumban játszódik ez a film, ahol a három testőr igazi badass, a Milady szexi “kettős ügynök”, az akciók pedig szégyentelenül túl vannak stilizálva. Talán ott lett pont eltalálva az egész, hogy olyannyira semmibe vették a cucc klasszikus mivoltát, annyira pofátlanul kicsavarták minden részét, hogy túljutott azon, hogy fel kellene háborodni rajta.

Egy féktelen és akciódús átirat készült itt B-módra, ami ugyan híján van épkézláb történetnek vagy jó érzékkel megírt dialógusoknak, de mégis működhet azok számára, akik nem határolják el magukat. Perszehogy ostoba film. Perszehogy idióta az egész és néhol arcpirító, ha belegondolunk: mindez Dumas klasszikusának nyomán készült. De a rajzfilmszerű, látványosan és jól kivitelezett akciójelenetek meg a tempó simán eladják a filmet, és akkor Milla formás lábairól nem is beszéltem. Amik dögösek. Ez ellen semmi kétség. És hogy milyenek úgy amúgy a színészek? Vállalhatók. Ray Stevenson hozza a karizmáját, Christoph Waltz nem zavar sok vizet, Mads Nikkelsen pedig megint félszemű, amellett pedig nagyongonosz. Lehet szidni, tényleg…De nem lehet nem szeretni a film őszinteségét. Szórakoztatni kíván csupán, és ezt jól csinálja. Ami azt illeti, mérföldekkel jobban, mint Michael Bay Transformers-opuszai, pedig hasonlóan idióták. De itt még az akciók is sokkal jobban vannak megrendezve, a vágás nem nehezíti meg a dolgunkat, látunk mindent. Ez jó. Ez tetszik.

Persze, lehet hogy csupán jó hangulatban voltam, és azért tetszett annyira. Mindenesetre jó kis szórakozás ez, még akkor is ha bűnös a szentem.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s