Home

Talán az elmúlt év egyik legnagyobb meglepetése, mert esküszöm nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni. Mondjuk robotok bunyóznak a ringben, szóval ez már alapjában véve nagyon ígéretes koncepció lehet, de féltem attól hogy nem használják ki a sztoriban lévő lehetőségeket. Félelmem nem igazolódott be, és erre a bő két órára még Hugh Jackman iránti apró ellenszenvemet is el tudtam feledni. Nincs bajom a fickóval, de az utóbbi időben nem szeretem őt annyira, mint annak idején, amikor először bukkant fel a mozivásznon Rozsomákként. Csak aztán elkészítette az egészestés filmjét is, ami katasztrófa volt. Meg lehet engem is érteni, nem? Viszont kétségtelen, hogy van neki karizmája, és ha egy kicsit jobban próbálkozna és még jobb szerepeket kapna, akkor nagyon meg tudnám őt újra kedvelni. A másik kockázati tényező ezzel a filmmel kapcsolatban maga a rendező, aki olyan – általam nem látott – filmeket rendezett, mint a SZAKÍTÓPRÓBA, vagy a TUCATJÁVAL OLCSÓBB, tehát így ránézésre nem gondolnám, hogy tisztességesen végig tud vezetni egy ilyen – amúgy nem túl – bonyolult cselekménnyel bíró filmet. Azonban a teljes alkotást látva minden kétségem porba hullt és nem volt más választásom, mint átadni magamat ennek az élvezetnek, melyet ez a dolgozat nyújtott nekem.

Nincs valami nagy sztorija, ráadásul teljesen kiszámítható útvonalon halad a cselekmény, az egyetlen újítást a bunyózó robotok jelentik, de azt leszámítva kb. a TÚL A CSÚCSON című Stallone-opuszhoz hasonlatos az egész, de még a ROCKY-folytatásokat is ide lehetne sorolni, mert azok szellemisége is megtalálható itt. Azt hiszem pont ez a hótegyszerű szerkesztés a bája az egész dolgozatnak, ez a keresetlen gyermeki báj, a kellemes kiszámíthatóság és az, hogy nem próbál revizionálni vagy 3D-vel vakítani, egyszerűen egy jól ismert sémát ad nekünk, némi változtatást eszközölve rajta. Megmondom őszintén, levett a lábamról Shawn Levy, úgy, ahogyan azt nem sejtettem előre. Szurkoltam, mosolyogtam a film alatt nem is egyszer, becsültem és értékeltem a kissé naivra vett hangnemet és azt az egyszerű báját, ami képessé teszi arra, hogy gyerekeket is bevigyünk erre a filmre. Mert nem olyan ez, mint a TRANSFORMERS, akarom mondani ilyennek kellett volna lennie azoknak a filmeknek is, nem pedig olyan agresszív, arcba tolakodó faszságoknak. Lehet itt is hibát találni, de nem akarok. Talán ez a legjobb TRANSFORMERS-film, amit eddig kaptunk, mert ez ugyan nem az a brand, de sokkal közelebb áll ahhoz a változathoz, amit én elképzelnék egy robotos filmhez. Itt ugyan a robot nem beszél, de mégis képesek voltak kellő mennyiségű lélekkel feltölteni őt, a közte és a gyerek között kialakuló baráti kapcsolat pedig számomra egyértelműen Bumblebee és Sam kapcsolatát idézi eszembe, csak épp itt jobban van megoldva, és finomabbra van hangolva. Arról nem is beszélve, hogy az akciók itt ugyan nem robbantásokra vagy város porig zúzására vannak kihegyezve, de sokkal jobban vannak megoldva ezek a robotbunyók, mint Bay akármelyik jelenetében, plusz itt mindent ki lehet belőlük venni. Szóval 2:0 a REAL STEEL javára.

Ami tényleg nyerővé teszi ezt a filmet, az ugye egyrészt a robotharcok, másrészt, hogy amellett az emberi tényező is nagyon a helyén van, apa-fia kapcsolat ugyan nagyon unalmas már, de itt Jackmannek és a kis srácnak köszönhetően újból megvesszük az egészet, mert…Miért is ne? Jackman kellő mennyiségű karizmát hozott a szerepbe ahhoz, hogy hiteles és szerethető figura legyen, aki ugyan az elején kicsit ellenszenvesnek tűnhet, de a végén megjavul. Igen, ez az a film. De őszintén, ezt a filmet nem tudom nem szeretni. Szíve helyén van, lelke úgyszintén, akciók és érzelmi töltet megfelelő arányban adagolva és persze BUNYÓZÓ ROBOTOK! Komolyan, most így ennél több nem kell, egyszerűen nem. Ajánlom mindenkinek, aki lelke mélyén még gyerek egy kicsit.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s