Home

SPOILER előfordulhat!

Nem rejtem véka alá azt, hogy szégyentelen szeretetet érzek a THE EXPENDABLES iránt. Igen, vannak hibái de ezzel úgy vagyok hogy le van szarva, imádom és kész. De a helyzet az, hogy most kijött a régóta ígérgetett rendezői változat, a bővített verzió mely elvileg közelebb áll ahhoz, amit Stallone akart vászonra vinni. Sajnálatos módon ezt csak DVD-n csodálhatjuk meg, hozzánk pedig nem tudom mikor fog elérkezni.

A DC verzió ugyan nem különbözik olyan sokban a moziban látottól, de bátran állíthatom azt, hogy akinek tetszett a mozis, az valószínűleg ezt még jobban fogja szeretni. Márpedig azért, mert ez sokkal teljesebb és jobb filmnek érződik mint amaz. A sztori persze így se változott, ugyanaz a faék egyszerűségű sablontörténet, a különbség annyiban áll, hogy a szereplők mindegyike kapott egy-két plusz mondatot a szájába, mindez a karakterépítés céljából történt, úgyhogy ennek abszolúte hálásak lehetünk. Változott némileg a nyitány is, az akció előtti szóváltás kicsivel hosszabb lett, bővített és alternatív sorok is vannak, továbbá látjuk, ahogyan utána a túszokat kiszabadítják. Ami kifejezetten tetszett az az ezt követő főcím, ami közben a szereplőket nézzük amint pihennek, Terry Crews-ról megtudjuk hogy van egy lánya, Dolph Lundgrennek és Stallonénak pedig többet nézhetjük az arcát közelikben amit szintén bírtam.

Ki kell még emelni a vágást itt-ott, példának okáért a Dolph Lundgren-Jet Li bunyó és az azt megelőző autósüldözés jobb lett, kisebb változtatásokat eszközöltek a vágást illetően. Ez jót tett neki egyértelműen.

A végső harc előtt, amikor Barney-t elkapja Steve Austin, másképp zajlik, szintén hosszabb lett és Gary Daniels több szöveget és tennivalót kapott hálistennek.

A végső akció közben a Diamond Eyes szól a Shinedown-tól, amit lehet szeretni vagy nem szeretni, én nem tudok dönteni hogy melyiket preferáljam, tetszett ez is, az is.

És most még a filmről pár szót

Én még mindig kurvára élveztem az egészet a maga egyszerűségével és primitívségével. Az akciók jobbak és tökösebbek mint amit látni lehet mostanság a mozivásznon, a szereplők pedig igazi férfias férfiak még akkor is ha némelyiknek nőgondjai vannak (Lee Christmas). Mégis, ezek az arcok tudják mi az akció és odabasznak ezerrel ha kell és kiállnak egymás mellett. Ez kifejezetten elnyerte tetszésemet. Stallone sokat vállalt a “rakjuk egybe az összes nagy akcióhőst”-ötletével, az eredmény lehetett volna jobb is ha kritikus szemszögből nézzük, Jet Li kicsit alul van használva (mindkét verzióban), de kit érdekel, amikor a fináléban minden robban aminek robbannia kell és kő kövön nem marad. Felfokozott állapotban bámultam és tomboltam, néztem ahogy ezek a fickók rendet raknak maguk körül majd a végén egy garázsban célbadobósdit játszanak. Egyszerűen, ez egy szórakoztató akciófilm, amit nem kell túlságosan komolyan venni, élvezni kell és kész. Én élvezem. Szégyentelenül. Mondhatnak a kritikusok akármit.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s