Home

Valamire való, igazán vicces romantikus komédia egyre ritkábban készül, talán ezért is jött be annyira ez a film. Egy fickóról szól, akinek a felesége a film elején bejelenti, hogy válni akar. Fickó erre úgy reagál, hogy hallgat egy nagyot, majd a mozgó autóból kiugrik, ahelyett hogy elkezdene harcolni a szeretett nőért. Azt hiszem ez a csávó már csak ilyen, egy amolyan befásult, beszürkült középkorú krapek, aki bénán öltözködik, humora nem nagyon van, a gyerekei se tartják annyira menőnek. Elkezdi hát az önsajnálatot egy kis bárban, ahol egyik nap “belebotlik” egy másik krapekba, aki viszont éppen az ellenkezője. Szinte minden este másik csajt visz fel az ágyába, megnyerő, jó a modora, veszettül sármos és mindig minden pillanatban a megfelelő dolgot mondja. Ő egy igazi Don Juan, egy csajozógép, tényleg akárkit el tud csábítani. Na ők ketten találkoznak. A sármos faszi megelégeli hősünk önsajnálatát, és elkezdi őt tanítani. Ezen képességét aztán felhasználja arra, hogy visszaszerezze feleségét, akit még mindig szeret.

Na, lényegében ennyi a történet.

Bejött a film, egyrészt azért, mert jók a dialógusok. Viccesek, szellemesek, és vannak megfelelő színészek, akik ezeket előadják. Steve Carrell például igazán meggyőző a középkorú fásult fickó szerepében, de természetesen a prímet Ryan Gosling viszi, aki…Nos, tényleg ő az ász, nem csak a karakterét tekintve, hanem azt is, ahogyan játssza azt a karaktert. Cool. Ennyi. Ellentétben a DRIVE-beli játékával, itt nem annyira sztoikus, nem annyira szűkszavú és nem tör össze koponyákat, itt laza és vicces. Ennyi. De jól áll neki szerintem, remélem hogy még sok hasonlóan remek szerepben láthatjuk majd még őt a későbbiekben. Úgy hallottam az IDES OF MARCH is egész remek, később azt is megtekintem (az egy politikai dráma, úgy tűnik Gosling előszeretettel váltja filmről-filmre a zsánereket). Carrell is jó persze, nem akarom kihagyni őt a buliból. Csak nem tudok annyira szuperlatívuszokban beszélni róla. Ennyi az egész. Feltűnik még Kevin Bacon is, ő csak egy aprócska szerepben, de hozza az elvártat, Julienne Moore is van, aztán Emma Stone pedig marhára elbűvölő és szimpatikus.

Van kifogásolni való a filmben persze, egy idő után kissé túlkomplikált lesz a cucc, túl sok szálon fut, amik aztán a végére nagyon képtelen módon érnek össze. Ezen kívül nagyon szórakoztató, akadnak nagyon vicces pillanatok, amiken muszáj szakadni (Marisa Tomei szuper!), aztán vannak pillanatok amiken muszáj kicsit meghatódni. Igaz ugyan hogy a végére kicsit átlagossá válik az egész, de élvezetes dolgozat kerekedett ebből a sztoriból.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s