Home

Na ez nem éppen az örökkévalóságnak készült. Úgy tűnik, a készítők nagyon is komolyan vették a címet (CONAN THE BARBARIAN), és leginkább a “barbár”-ra helyezték a hangsúlyt, de arra nagyon. Mindenki ismeri az eredeti, nyolcvanas években készült Conan-filmeket, úgyhogy nem kell bemutatnom, amott Arnold játszotta a barbár harcost, itt Jason Momoa vette át azt a bizonyos stafétabotot. Le kell szögezni, hogy a srác eléggé telitalálat a főszerepre, megvan hozzá mind az alkata, mind pedig a hangja is, hitelesnek hat, amikor levágja a fejeket és belelendül az akcióba. Még maga Schwarzi is azt mondta talán, hogy egész jól nyomja, de forrást nem tudok megadni. Csak olvastam, hogy más olvasta valahol. Mindegy.

A történet szerint Conan szüleit még gyerekkorában megöli egy kegyetlen uralkodó. Conan felnőve tolvajkodik, öl, járja a világot, és közben mellesleg keresi apja gyilkosát. Megtalálja, utána ered, felhasználja csalétkül a lányt akit a gonosz figura szeretne megkaparintani, és a többi, és a többi. Közben talán szerelmes is lesz, ebben nem vagyok biztos, de szexelnek.

Ez tipikusan az a fajta film, amin jól el lehet szórakozni, de amint kezdődik a stáblista, már el is felejtetted a jórészét, mert annyira felejthető egy dolgozat. Marcus Nispel gyakorlatilag magasról tett a sztorira, inkább egy hatalmas húsdarálót csinált az alaptörténetből. Conan itt tényleg egy barbár állat, senkit nem kímél, és a film se fordítja el a tekintetét félszegen, rengeteg brutalitást az arcunkba tolnak és ez az ami számomra olyan szórakoztatóvá tette az egész cuccot. Fejek hullanak, csontok törnek, spriccel a vér, van az egésznek egy jó kis dinamikája, unatkozni nehezen lehet rajta. Tényleg, önelégült arccal néztem a sok szadista kivégzést és akciót, már hiányzott az ilyen. De ugyanakkor mégse tud emlékezetessé válni, nem lesz belőle akkora classic mint John Milius filmjéből, csak egy egyszeri, könnyű péntek esti vagdalkozós szórakozásra futotta a pénzéből Nispelnek, amin ki lehet kapcsolódni, de semmi más. Lehetett volna rosszabb is persze, de állíthatjuk: volt már jobb. Nispelnek pedig már időszerű lenne előállnia valami eredeti ötlettel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s