Home

Kutyából nem lesz szalonna

És igen, a “kutya” alatt most korunk színészfenoménját, Taylor Lautner-t értem. Taylor Lautner-t, aki a TWILIGHT-filmekkel vált világhírűvé a tinilányok körében, akinek felsőtestét megannyiszor csodálhattuk már, és akinek színészi képessége annyira korlátlan, hogy egy wc-deszkáén is túltesz. Ezúttal John Singleton irányítása alatt igyekezték őt leader-ré avanzsálni, szóval már nem Patiszon Róbert mellett kell hunyorgatnia fontos mellékszereplőként, hanem igazi főszereplő lett itt, de nem is akármilyen. A srácból akcióhőst faragtak. Legalábbis gondolom ez volt az intenció és nem más, mert a történet és a cselekmény erre próbál rámenni.

A történet szerint Lautner egy átlagos gimis srác. Az elején Zoe Bell-t megszégyenítő mutatványt művel egy száguldó autó motorháztetőjén (jaj hát ki az a Zoe Bell??? fuck her), majd részegen fetreng egy átmulatott parti után, utána élet-halál harcot vív apjával aki nem az apja de erről majd később. Majd feltűnik a színen egy lány, akihez vonzódik és a lány is vonzódik hozzá csakhogy a lánynak van egy pasija aki már nem a pasija, mert a srác egy pöcsfej és a lány pedig kedves és aranyos, a pöcsfejeket nem szereti. Mindegy, a lényeg hogy Lautner figyelmes lesz egy weboldalra, ahol eltűnt gyerkőcök fotói vannak és megtalálja ott saját magát is. Aztán ezt az anyukája aki nem az anyukája megerősíti a gyanúját, majd jön az FBI (vagy olyanok akik FBI-nak adják ki magukat), és megölik a szülőket, akik nem is a szülők. Lautner menekül, oldalán a lánnyal, Alfred Molina pedig mint igazi FBI-os, üldözőbe veszi őket. Később kiderül, hogy Lautner apja ügynök volt, és van a birtokában egy lista ami mindenkinek kell, és azért hagyta el fiát, hogy megvédje őt, Lautnert pedig azért a listáért üldözik. Nem baj, ha nem érzel benne logikát. Nem kell.

A lényeg, hogy ez egy amolyan futós-üldözős-szerelmbeesős film, amire kíváncsi voltam mert Singleton rendezte. Singleton-ról sokakkal ellentétben nem vagyok rossz véleménnyel, a fickó készített egy-két szórakoztató akciófilmet, remek tempóérzéke van, a SHAFT például kifejezetten jó, csak sokan szapulják, számomra érthetetlen okokból kifolyólag. Itt viszont nem tudom mit akart csinálni. Mentségére legyen mondva, az ELHURCOLVA cseppet sem unalmas film, köszönhető ez Taylor Lautner borzalmas színészi alakításának és a nevetséges dialógusoknak. A cselekmény halad előre a szokott sémákon keresztül, és közben azon is gondolkozhatunk, hogy ugyan mi keresnivalója egy ilyen filmben Alfred Molinának, Maria Bellonak, Sigourney Weaver-nek? Rejtély, rejtély.

A forgatókönyvre semmi időt nem szántak, érződik hogy ezt csak azért csinálták, hogy kis reklámot alkossanak a főszereplőnek, hogy még jobban sztárolják őt, tudják úgy is, hogy a sok tinilány nyálát csorgatva rohan a moziba megnézni. Szomorú. Egy akciófilm, amit a csajokon kívül más, őszintén, nem élvezhet és nem értékelhet. Gyakorlatilag értékelhetetlen, de ha röhögni akarsz, egynek elmegy.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s