Home

Mennyi klisé fér el egyetlen filmbe?

Valószínűleg rengeteg, ahogyan ez a film is bizonyítja. Pedig biztató volt az előzetes, tökös kis inváziós filmet ígért, de nem igazán jött össze a dolog a rendezőnek (Jonathan Liebesman), mert olybá tűnik hogy a forgatókönyvírók elaludtak írás közben. Vagy legalábbis álmosan írták és nem volt erejük másra, mint a leggázabb kliséket és fordulatokat beletuszkolni. Minden megvan itt a terhes feleségtől búcsúzkodó katonától kezdve a giccses hősbeszéden keresztül egészen a kötelező haláljelenettel bezárólag, hogy kicsit sírjunk is. Enyhén szólva bicskanyitogató és émelyítő volt végignézni ezeket a képsorokat, egyben baromi dühítő, hogy tényleg ennyire nem voltak kreatívak a filmkészítők. Arról ne is beszéljünk, hogy piszkosul patetikus a cucc.

Ezt leszámítva lehet szeretni, tulajdonképpen a végefelé már kezdtem élvezni, hiszen van benne sok-sok robbanás és lődözés, a baj csak az, hogy kicsit unalmasak voltak itt-ott. Ami az akciókat illeti, természetesen a kamera folyton mozog és remeg, hogy azt az érzést keltse bennünk nézőkben, hogy amit látunk az…igazi. Érted. Ez a másik problémája a filmnek, ami engem illeti marhára unom ezt a stílust, mert oké hogy Spielberg ezt csinálta a Ryan-ben, ott volt létjogosultsága, de az az igazság hogy kurvára elharapódzott ez a hülyeség. Mintha azok használnák ezt a módszert, akik amúgy nem képesek normálisan megalkotni egy épkézláb akciójelenetet. Na persze alapjáraton nem volt rossz ötlet egy háborús filmbe oltott inváziós filmet készíteni, ezt a részét becsülöm is, tetszett hogy belevittek egy kis BLACK HAWK DOWN-t, de tényleg a probléma az hogy minden egyes közhely megtalálható itt és nem lett volna muszáj remegtetni azt a kamerát. És még volt arcuk Michelle Rodriguez-t is beletenni, mint harcias katonalányt (mi mást? komolyan mondom ugyanazt játssza állandóan). How original. Aaron Eckhartot bírtam, ő jó volt de csak azért mert ő Aaron Eckhart. Amúgy a forgatókönyv nem adott neki sok lehetőséget arra hogy kibontakozzon, csupán nyálas szövegeket adtak a szájába és néhány hős-momentumot.

Összességében tehát többé-kevésbé nézhető, kicsit még élvezhető is, de az a fajta film, amit elfelejtesz. Felejthető, közepesnél semmiképpen nem nevezném jobbnak, a szubzsáneren (inváziós film) belül pedig tényleg nem fogunk rá emlékezni sokáig. Tényleg, inkább vegyük elő újra a Függetlenség napját.

Reklámok

One thought on “A Föld inváziója – Csata: Los Angeles (2011)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s